Vrlo dobar nastup kadeta BiH na turniru koji se igrao u Turskoj

Bh. kadeti osvojili 5. mjesto, cijeli nastup zavrijedio visoku ocjenu

Kadeti BiH
08.02.2015.
u 10:18

Izabranici Emira Halimića odigrali su odličan turnir na kojem su svladali velesile poput Kine, i to dva puta, te Srbije koju nikad nisu savladali ni u jednoj dobi

Kadetska reprezentacija BiH je na jakom turniru u turskoj Konyji na kraju završila na 5. mjestu, i to pobjedom nad Kinom rezultatom 75:69. BiH je do pobjede došla zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu susreta, s obzirom na to da se u prvom dijelu vodila izjednačena borba, te se tako na odmor otišlo pri rezultatu 34:33 za Kineze.

Odličan učinak Muse

Bh. košarkaše u životu je održavao Džanan Musa koji je u prvom dijelu postigao čak 23 poena te ubilježio 6 skokova. Drugi dio bh. kadeti su otvorili furiozno. Njegoš Sikiraš je vezao pet poena, Emir Čerkezović ukrao jednu loptu i silovito zakucao, da bi Musa dodao dva bacanja i BiH je već otišla na dvocifrenu prednost. Međutim, Kina je u posljednjoj dionici ipak uspjela uhvatiti priključak. Zonskom obranom su zaustavili napad BiH, a naši igrači su se mučili s prijenosom lopte. Stigli su samo na tri poena zaostatka (67:64), ali je Stojišić pogodio 2 plus 1, da bi Sani Čampara tricom povisio na 6 poena prednosti. Susret je na kraju s dva poena iz slobodnih bacanja zaključio Džanan Musa koji je ubacio 31 poen, čemu je dodao 7 skokova i 6 asistencija.

Vrijedne pobjede

Njegoš Sikiraš je postigao 19 poena, uz 6 skokova, dok je Sani Čampara upisao 12 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani, Rongqi Huang ubacio je 13 poena. Inače, za BiH su na ovom susretu nastupili: Kovačević, Stojišić 5, Bačvić, Sabljić, Burko, Kočić 4, Sikiraš 19 (6 skokova), Čerkezović 4, Čampara 12 (5 skokova, 4 asistencije), Musa 31 (7 skokova, 6 asistencija), Mirković, Ovčina. Izabranici Emira Halimića odigrali su odličan turnir na kojem su svladali velesile poput Kine, i to dva puta, te Srbije koju nikad nisu savladali ni u jednoj dobi, a od polufinala dijelila ih je sekunda u kojoj je Turska postigla koš i spasila se poraza. Najbolji u redovima BiH bio je novi košarkaš Cedevite Džanan Musa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije