Kup BiH

Bez iznenađenja, bez jedanaesteraca...

BiH,26.10.2016.Mostar,Stadion Vrapcici, Kup utakmica Velez - Zrinjski Photo :Stojan Lasic
28.10.2016.
u 07:00

Premijerligaši: Radnik (branitelj naslova pobjednika Kupa), Sarajevo, Željezničar, Mladost D/K, Široki Brijeg, Zrinjski, te federalni prvoligaši Travnik i Bosna Sema nakon uzvratnih utakmica osmine finala nogometnog Kupa BiH plasirali su se u četvrtfinale.

Težak posao

Najteži posao imao je Široki Brijeg, jer jedini je morao za prolaz eliminirati sebi ravnoga premijerligaša, tuzlansku Slobodu. Nakon 0:1 u Tuzli, na Pecari je Široki stigao i prestigao prednost Tuzlaka pobjedom 2:0 (Krstanović i Menalo). Zrinjski je, nakon 3:0 pobjede u prvoj utakmici pod Bijelim brijegom, i u Vrapčićima svladao gradskoga rivala Velež, ovaj put 2:1 (Jović 2 za Zrinjski, Ćemalović za Velež). Sarajevo je u prvom susretu na Koševu bilo sigurno protiv Kozare (3:1), a još je lakše slavilo u uzvratu u Gradišci - 5:0 (Am. Bekić, Novaković, Hebibović, Al. Bekić, Husejnović).

Suprotno od Sarajeva, Željezničar je svoga protivnika, “federalca” Goražde, najprije visoko (5:1) “napunio” na Grbavici, a u Goraždu bio nešto milostiviji i pobijedio 3:0 (Bogičević, Šabanadžović, Mujagić).

Lake pobjede

Mladost je već u Kaknju zatrpala mrežu Slavije (6:1), pa je u uzvrat u Lukavici ušla bezbrižno. Jer, bilo je iluzorno očekivati da će Slavija nadoknaditi minus. I nije, jer Mladost je u uzvratu sigurno slavila 2:0 (Asanović, Mušija). U prvoj utakmici na Koševu Bosna Sema “podarila” je pola duzine Radničkom (6:0), ali nakon pola sata uzvrata u Lukavcu, domaćini su navijestili senzaciju visokim vodstvom 3:0 (Ćosić, Kovačić ag, Kasumović)... Očekivao se senzacionalni preokret, ali Sarajlije su se trgnuli i do kraja smanjili na podnošljivih 2:3 (Kovačić, Mujić). Orašje i Travnik u prvom su susretu u Posavini odigrali 1:1. No, na Piroti, Travnik je slavio 3:1 (Jusufbašić, Kadrić i Kovač za vezire, Isanović za labudove).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije