SKUPŠTINA HNŽ-a

Bevanda i službeno ministar MUP-a HNŽ-a

'BiH,18.04.12. Mostar,   Sladan Bevanda Photo:Stojan Lasic'
Foto: 'Stole Lasic/Vecernji list'
01.03.2014.
u 09:46

Zastupnici su se zahvalili ministru Šulenti na suradnji i profesionalnosti koju je pokazao dok je obavljao dužnost ministra, a predsjednik Skupštine Ramiz Jelovac čestitao je Bevandi što je u ovako teškom trenutku prihvatio poziciju ministra ovog resora

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače jučer je održana sjednica Skupštine HNŽ-a. Na sjednici su zastupnici prihvatili ostavku ministra Šulente, a za novog ministra unutarnjih poslova HNŽ-a, kako smo i najavili, izabran je Slađan Bevanda.

Zahvala Šulenti

Zastupnici su se zahvalili ministru Šulenti na suradnji i profesionalnosti koju je pokazao dok je obavljao dužnost ministra, a predsjednik Skupštine Ramiz Jelovac čestitao je Bevandi što je u ovako teškom trenutku prihvatio poziciju ministra ovog resora. Ova pozicija, po ranijim koalicijskim dogovorima HDZ-ova, SDA i SDP-a, pripada HDZ-u BiH, a do prije desetak dana na toj dužnosti bio je Mario Šulenta koji je nakon paljenja zgrada državnih institucija i pojedinih stranaka 7. veljače i ugrožene sigurnosne situacije u Mostaru, zbog, kako je naveo, moralnih razloga dao ostavku. Bevanda je u svom govoru nakon imenovanja zahvalio na povjerenju koje je dobio.

Naglasio je kako je trenutak u kojem prihvaća ovu dužnost izazov, ali je naglasio kako će učiniti sve da stupanj sigurnosti u HNŽ-u bude na najvišoj razini u budućnosti.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila i nacrt proračuna za ovu godinu, kao i nacrt izvršenja proračuna za 2014. Očekuje se kako će Vlada HNŽ-a uskoro Skupštini dostaviti prijedlog proračuna za 2014. i njegovo usvajanje kako bi se održala financijska stabilnost županije. Inače, iz županijskog proračuna su prije tjedan dana isplaćene plaće i naknade svim korisnicima, kao i sredstva institucijama koja se financiraju iz proračuna HNŽ-a.

Novi zakoni

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine je naloženo Vladi da radi na nacrtu zakona o obitelji s djecom. Očekuje se kako će konačnim usvajanjem ovoga zakona obitelji s djecom i rodilje dobiti niz prava koja trenutačno ne postoje u ovoj županiji. Također, na prijedlog zastupnika SDA Vladi je naloženo da se radi na novom zakonu kojim bi se vlastima smanjila primanja za 20 posto, te bi se ukinule odredbe koje se odnose na primanje plaća i naknada nakon isteka mandata.

Ne zna se kada bi Vlada mogla sačiniti nacrte ovih akata i uputiti ih u skupštinsku proceduru. Inače, jučerašnja sjednica je obilovala predizbornim frazama i ponašanjem pojedinih zastupnika, osobito u vremenu kada su na sjednici bili nazočni mediji i članovi mostarskog plenuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?