Nakon Pariza

Berlin je otvoren sudjelovanju Asada u borbi protiv ISIL-a

 Ursula von der Leyen
VL FOTO
30.11.2015.
u 10:39

Nakon napada u Parizu 13. studenoga, Njemačka, dotad neodlučna oko intervencije u Siriji, dala je Francuskoj svoju podršku. Mobilizirat će 1200 vojnika

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen pokazala se otvorena sudjelovanju sirijskih postrojbi predsjednika Bašara al-Asada u međunarodnoj borbi protiv Islamske države (IS), pridružujući se stavu Francuske.

- Postoje dijelovi postrojbi u Siriji koje možemo uključiti, kao u slučaju Iraka gdje je uspješno proveden ustroj lokalnih postrojbi - izjavila je konzervativna ministrica na tv postaji ZDF.

Naglasila je, međutim, činjenicu da "nema budućnosti s Asadom, to je jasno".

Francuska kojoj je odsad prioritet borba protiv IS-a u Siriji, prvi put je u petak predvidjela pridruživanje snaga sirijskog režima, ističući da se takva suradnja može odvijati jedino u okviru političke tranzicije.

Nakon napada u Parizu 13. studenoga, Njemačka, dotad  neodlučna oko intervencije u Siriji, dala je Francuskoj svoju podršku. Najavila je da će među ostalim rasporediti fregatu i dati zrakoplove za izviđanje u okviru zračnih napada na džihadističke mete u Siriji.

Ukupno će se mobilizirati 1.200 njemačkih vojnika, što će predstavljati najvažniju misiju koja je u tijeku u inozemstvu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije