Večeras u Berlinu mostarski profesionalni boksač Damir Beljo bori se protiv Maika Kurzweila

Beljo za dvije titule, meč uživo na Eurosportu

beljo
06.03.2015.
u 10:38

Mostarski profesionalni boksač Damir Beljo nalazi se pred najvećom borbom u svojoj dosadašnjoj karijeri. Ako pobijedi u susretu s njemačkim boksačem Maikom Kurzweilom, osvojit će dvije prestižne titule i znatno napredovati na svjetskim rang ljestvicama. Sjajan njemački nokauter na domaćem terenu bit će velika prepreka za Damira Belju.

Povijesni meč

- Ovaj meč je povijesni, kako za mene tako i za BiH, jer ako uspijem pobijediti, uspjet ću nešto što nitko prije mene iz BiH nije napravio u dvije najjače boksačke verzije. Boksam za WBO Europa titulu i za WBC Euroazija i Pacifik titulu. Ako uspijem slaviti, ušao bih među 10 najboljih u dvije najjače verzije i automatski među izazivače za dva svjetska najvrednija pojasa, po WBO I WBC verziji, poručio nam je jučer Beljo iz Njemačke, te dodao nekoliko riječi o svom protivniku: - Boksam u Berlinu, a Kurzweilova i moja borba je meč večeri te će biti uživo prenošena na Eurosportu. Moj protivnik ima 14 pobjeda i sve su ostvarene nokautom, njih čak 11 već u prvoj rundi! Impresivna je to statistika. Po meni, nije previše tehnički potkovan, ali je dosta prirodno fizički jak. Strašno je opasan u prvim rundama, no kako meč bude odmicao, mislim da imam više izgleda. Meč na dvanaest rundi mi može ići u prilog - objasnio nam je “mostarski bombarder”.

Zahvala prijateljima

Beljo se zahvalio svima koji su pomogli njegove pripreme za meč. - Da Sportski savez grada Mostara, vlada HNŽ-a na čelu s Denisom Lasićem, te moji standardni sponzori SIK, Euroherc, kladionica Millenium, Antonio Commerce, INEL MED, Marascino Bar i svi ostali prijatelji nisu bili uz mene teško bi dogurao do ove razine. Svi su me podržali, a zbog te podrške sam i bez potpisivanja ugovora s nekom agencijom uspio doći u prigodu da se borim za titule - zaključio je Beljo koji je kazao kako ovaj meč posvećuje prijateljima Ivanu Ićku Knezoviću i Vladi Čuljku. Boksačka večer u Berlinu počinje u 21.30 sati uz izravan TV prijenos na Eurosportu. Ovisno o ishodu uvodnih mečeva, varirat će termin početka i borbe večeri Beljo vs. Kurzweil.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije