Kvalifikacije za SP

Belgija nije nepobjediva, pogotovo jer joj nedostaju neki ključni igrači

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su sinoć igrali utakmice i oni koji osjećaju nešto veći umor večeras u La Hulpeu pokraj Brisela odradili su tzv. rekuperaciju, lakši trening kako bi se oporavili od napora proteklih dana u klubovima. ( Ka
06.10.2016.
u 08:00

Nogometna reprezentacija BiH nastavila je jučer pripreme u Bruxellesu za drugu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv domaćina Belgije. Iako će bh. vrsta poslije sutrašnjeg meča s Belgijancima na stadionu King Baudouin, već u ponedjeljak odmjeriti snage s Ciprom u Zenici, sve misli bh. reprezentativaca usmjerene su na susret protiv favorita u skupini H.

Došao i Đurić

Reprezentacija je kompletirana dolaskom napadača Milana Đurića. Sigurno je kako bi povoljan rezultat protiv izabranika Roberta Martineza dao poticaj zmajevima da u nastavku kvalifikacija izbore drugi plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Stoper BiH Ervin Zukanović smatra kako je najvažnije što su otvorili kvalifikacije pobjedom.

- Ostvarili smo odličan rezultat i pobijedili s 5:0, što nam daje motiv i odlično utječe na samopouzdanje, posebno pred jednu ovako tešku utakmicu. Opuštanja nema i pred nama je sasvim drukčiji i teži protivnik. Oni su favorit u skupini, ali momci su zdravi i svjesni značaja ove utakmice, tako da sam siguran da ćemo ući maksimalno ozbiljno u nju.

U kvalifikacijama za EP 2016. BiH je remizirala 1:1 kod kuće i izgubila 1:3 od Belgije u gostima.

- Poznajemo ih vrlo dobro, iako je situacija sada drukčija jer njima nedostaje nekoliko ključnih igrača. Moramo to iskoristiti na pravi način i ući pribrano u utakmicu te uraditi najbolje naš dio posla. Što se tiče moje forme, zadovoljan sam jer igram u kontinuitetu.

Očekuje kako će navijači bodriti BiH u velikom broju protiv druge reprezentacije na rang-ljestvici FIFA- e.

- Ne možemo imati opterećenje zbog njihove prisutnosti. Naprotiv, za nas je bolje da dođu u većem broju, naglasio je Zukanović.

Veznjak reprezentacije BiH, Senad Lulić, prepustio je ulogu favorita Belgiji u skupini.

- Započeli smo kvalifikacije dobrim rezultatom kod kuće i normalno je da želimo tako nastaviti. Realno je kako ćemo se boriti za drugo mjesto u skupini s Grčkom. Ova momčad igra dugo zajedno. Imamo iskustvo, igrali smo na SP-u i odigrali puno dobrih utakmica zajedno. Zato vjerujem da ćemo imati šanse i trebali bismo ih iskoristiti kako bismo napravili dobar rezultat u Belgiji, kaže Lulić.

Nogometaš Genta Danijel Milićević rekao je kako je proteklih dana dosta razgovarao sa suigračima iz kluba o utakmici protiv Belgije. Istaknuo je kako bi BiH mogla do dobrog rezultata po receptu Italije na EP-u, koja je pobijedila Belgiju s 2:0 zahvaljujući velikoj borbenosti i brzim kontrama.

- Belgijanci nas znaju dobro jer smo igrali prošle kvalifikacije u istoj skupini. Znaju da imamo dobrih i kvalitetnih igrača. Imamo priliku. Trebamo se pripremiti najbolje za utakmicu, kao protiv Estonije. Protiv Belgije značajni će biti organizacija i duh i da se borimo jedan za drugog. Belgija je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija u Europi. Dokazali su to u posljednje tri, četiri godine i morat ćemo se boriti na terenu, kazao je Milićević za agenciju Anadolija.

Belgijanci nisu nepobjedivi

Euro je pokazao da Belgija nije nepobjediva. U četvrtfinalu je poražena od Waelsa (1:3), koji je naša reprezentacija pobijedila 2:0 i remizirala 0:0 u gostima u prošlim kvalifikacijama.

Zato imamo realnu nadu da će izabranici Mehmeda Baždarevića pokazati snagu i kvalitetu kada je najvažnije.•

slavila je Belgija protiv BiH

na domaćem terenu u prošlim kvalifikacijama za EP

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije