upozorenje roditeljima

Bebu usmrtio punjač za mobitel

ddfds
09.12.2016.
u 19:15

Mamu je preplavio šok, jer malena nije disala, a kada ju je uhvatila za rukice, vidjela je gadne opekline i tek tada spazila žicu od punjača.

Čudno je da ovakvih slučajeva nema više, jer ovakva tehnologija je masovno ušla u naše živote, postali smo potpuni ovisnici. Zato - opreza i upozorenja nikada nije dosta! Posebno nakon ovog tragičnog slučaja.

Svjetski mediji prenose jako tužnu vijest iz Kazahstana, gdje je jedna curica umrla nakon što je žvakala mamin punjač za mobitel. I nemojmo odmah osuđivati nesretnu majku, jer ovo se zaista može dogoditi bilo kome.

Jadna mama zaspala je uz svoju malu kćer, a kada se probudila bilo joj je čudno što malena još spava. No, ubrzo ju je preplavio šok, jer malena nije disala, a kada ju je uhvatila za rukice, vidjela je gadne opekotine i tek je tada spazila žicu od punjača, mokru, kako leži pored beživotnog tijela. Beba je očito dohvatila žice i žvakala ih, što je potvrdila i obdukcija: malena je umrla od strujnog udara, a kada su je donijeli u bolnicu, medicinska sestra snimila je ove grozne fotografije i objavila ih kao upozorenje roditeljima pa je tako cijela priča dospjela do brojnih svjetskih medija, prenosi Faktor ba.

Ma koliko god pazili da se u blizini djece ne nalaze električne naprave, nezaštićene utičnice, taj punjač za mobitel postao je doslovno sastavni dio naših života. Otkako većina ima smartphone, baterije se prazne brže nego ikada i zato je taj punjač nekako uvijek u opticaju, uvijek na vidiku, uvijek spreman za punjenje. I baš zato što ga toliko koristimo mnogi roditelji više ne paze da ga svaki put izvade iz struje i sklone daleko od znatiželjne djece.

Nakon ovog nesretnog i tragičnog slučaja nadamo se da će puno više roditelja početi brinuti o tome gdje ga ostavljaju, i da nikada ne ostave svoje dijete u blizini, posebno ako sami nisu svake sekunde uz dijete.
Pamet u glavu i punjač uvijek sklonite na sigurno mjesto, baš kao i sve ostale žice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije