Nogometna reprezentacija BiH

Baždarević: Moramo biti disciplinirani protiv Walesa

nogomet
VL FOTO
09.10.2015.
u 20:37

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević očekuje pobjedu tima Bosne i Hercegovine u sutrašnjem susretu protiv Walesa, pretposljednjoj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Nogometaši BiH pobjeda je imperativ, jer samo šest bodova u dvije nadolazeće igre ostaju u igri za osvajanje trećeg mjesta i plasmana u baraž.

Baždarević ističe da Wales protivnik koji se moraju poštivati, ali da su njegovi igrači disciplinirano igra može doći do povoljnog rezultata.

- Kvaliteta malo slabiji od Belgije i moramo biti disciplinirani protiv ove momčadi i moramo ući u igru ​​na najbolji mogući način. Situacija u ovom trenutku za nas je komplicirano, ali to je bilo prije nego što su Belgija i Andora - rekao je Baždarević.

On je podsjetio da je zbog povrede napustio pripreme Sead Kolašinac, Ermira Rabbit i Tino Sven Sušić, što je kasnije nazvao Izet Hajrović, koji je jučer već na treningu.

Kada je u pitanju performansi Džeko, Baždarević je rekao da su Romi napadač večeras trening, a nakon treninga bit će poznato hoće li biti u početnoj postavi ili na klupi.

- Ostali igrači su spremni i motivirani za utakmicu - rekao je Baždarević.

Vratar Asmir Begović novinarima prenio iskustva vezana za utakmicu protiv najboljeg igrača u Walesu Gareth Bale, dok je igrao u engleskoj Premier ligi.

- Imao sam sreću da sam bio u Engleskoj igrao puno utakmica protiv najboljeg strijelca Walesu. Znam kakav kvalitetan rad i znati što je njegov snažan strani terena napada. Moramo voditi brigu o svojoj igri na protunapada i vrijeme je zatvoren - rekao je Begović.

Susret BiH - Wales na rasporedu je u subotu od 20 sati i 45 minuta na "Bilinom polju" u Zenici.

Osim detalja o Zenica u devetom kolu B-skupine kvalificiranog subotu igraju Andora - Belgija i Izrael - Cipar.

Tablica:
1. Wales 8 5 3 0 9 2 18
2. Belgija 8 5 2 1 17 3 17
3. Izrael 8 4 1 3 14 9 13
4. Bosna i Hercegovina 8 3 2 3 11 00:10
5. Cipar 8 3 0 5 9 00:13
6. Andora 8 0 0 8 3:30 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije