Barcelona je prvi put u 115 godina na domaćem terenu istračala u rezervnim dresovima u bojama Katalonije

Barcelona pobijedila za neovisnu Kataloniju: U madridskom derbiju Atletico bolji od Reala

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/14
13.09.2014.
u 23:42

Real Madrid tone sve dublje, ni sjajna igra i pogodak Cristiana Ronalda nisu bili dovoljni za pozitivan rezultat na Santiago Bernabeu

U trećem kolu španjolske Primere sastala su se dva madridska kluba, Real i Atletico, a gosti su šokirali Santiago Bernabeu. Momčad Diega Simeonea, koji je zbog suspenzije bio u loži, odigrala je još jednu taktički sjajnu utakmicu i pobijedila 2:1. 

Nije to bila ljepotica za gledatelje, ali ponudila je dosta uzbuđenja, a na kraju i veliko slavlje za gostujuće navijače. A oni su razloga za slavlje imali već u desetoj minuti kada je Koke ubacio iz kornera, a Tiago glavom zabio za 1:0. Bila je to loša reakcija obrane Reala koja je dopustila da strijelac bude sam na dva, tri metra od gola, ali mora se pohvaliti i odličan ubačaj Kokea.

Real pritiskao

Real je nakon toga pritisnuo, a izjednačenje je došlo već u 26. minuti. Ronaldo je ušao u kazneni prosto, srušio ga je Siqueira, koji je dobio i žuti karton zbog toga, a sudac je pokazao na bijelu točku. Ronaldo je sam odlučio izvesti kazneni udarac i bio je siguran. Krenuo je kraljevski klub nakon toga u potpunu ofenzivu, ali Benzema u nekoliko navrata nije bio precizan.

U nastavku utakmice ritam je malo pao, Atletico se skroz povukao i čekao svoje prilike iz kontre, a Real je napadao, ali prilično jalovo. U tim trenucima navijači Reala počeli su zviždati svojim ljubimcima zbog loše igre, a kad je za goste ušao Arda Turan, Real je bio u problemima.

U 73. minuti pucao je opasno, ali tik do vratnice, a samo tri minute kasnije nakon asistencije Juanfrana, i sjajnog propuštanja lopte Raula Garcije, ponovno je šokirao Bernabeu.

Atletico za povijest

Atletico se do kraja uspješno branio, štoviše, Griezmann je mogao povisiti vodstvo, ali je pogodio vanjski dio mreže. Ostalo je tako 2:1, a Simeoneovoj momčadi to je druga uzastopna prvenstvena pobjeda u gostima protiv Reala (slavili su i prošle sezone), što im je uspjelo prvi puta u povijesti!

Luka Modrić solidno je odradio svih 90 minuta kod domaće momčadi, dok je Mario Mandžukić igrao do 77. minute i dobio žuti karton u prvom dijelu.

Realu je ovo drugi poraz u prvenstvu ove sezone, dok je Atleticu to druga pobjeda, a ima samo jedan remi.

A dok Real sve dublje tone, Barcelona suvereno vodi glavnu riječ.

Prvi put u 115 godina Barcelona je na domaćem stadionu istrčala u rezervnom dresu koji je bio u bojama Katalonije. Na taj su način dali svoj doprinos u borbi za neovisnost ove pokrajine, a zanimljivo je da je s druge strane travnjaka stajala momčad (Athletic Bilbao) koja je također igrala u bojama pokrajine za čiju se neovisnost bore - u bojama Baskije.

A uspješniji na terenu bili su domaćini koji su slavili s 2:0, ali su otpor slomili tek pred kraj utakmice. Bili su Katalonci bolji tijekom cijelog susreta, stvarali prilike, ali poveli su tek u 79. minuti. Messi je sjajno uposlio Neymara, koji je u igru ušao u nastavku, a Brazilac je rutinirano zabio. Pet minuta kasnije ista kombinacija - Messi je odlično prošao po desnoj strani i dao za Neymara koji postavlja konačni rezultat.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcu, bio je vrlo dobar, a nekoliko puta je i opasno prijetio, ali nije uspio postići prvijenac. Barci je ovo bila druga pobjeda u sezoni (iz dva nastupa), a protiv Athletica sad ima 11 uzastopnih pobjeda kod kuće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije