Zrinjski

Barbarić: Moramo uhvatiti pobjednički val

Ivica Barbarić
17.03.2017.
u 13:05

Trener Zrinjskog Ivica Barbarić izjavio je kako nema previše vremena osvrtati se na ispadanje iz Kupa BiH, dodavši kako cjeli tim sada treba svu svoju energiju usmjeriti na nastavak prvenstva i obranu naslova prvaka.

- Široki je zasluženo prošao, jer su nas dobili obje utakmice. U uzvratu smo pokušali doći do pobjede, no oni su se dobro postavili, penal je došao u trideset i nekoj minuti i tu je, praktično, sve bilo riješeno. To je sada završena priča i moramo se okrenuti sljedećoj utakmici i prvenstvu - kazao je Barabrić na konferenciji za novinare, uoči utakmice Zrinjski - Metalleghe-Bsi.

Barbarić je kazao kako je ta utakmica od najveće važnosti te da nema prostora niti vremena za opuštanje.

- Radi se o radnoj i discipliniranoj ekipi, što su demonstrirali u tri proljetna kola, gdje su tijesno izgubili od Slobode i Željezničara, a dobili Široki Brijeg. Morat ćemo se maksimalno angažirati i postaviti kako bismo došli do našeg cilja, a to je, naravno, pobjeda - poručio je strateg "Plemić".

Upitan da prokomentira izvedbe svog tima u proljetnom dijelu prvenstva, Barbarić je odgovorio kako donekle može biti zadovoljan ostvarenim rezultatima u prvenstvu (dvije pobjede i remi), ali da ima jako puno prostora za napredak.

- Tu mislim na napredak na fizičkom, ali i na taktičkom planu. Istina je da to nije sada onako kako želimo, ali svakodnevno naporno radimo da dođemo tamo. Sutra nam je važna utakmica, a poslije toga imat ćemo dva tjedna reprezentativne stanke da napravimo potrebne korekcije - kazao je Barbarić.

Kada je u pitanju situacija u prvenstvu Barbarić je kazao kako su najbliži pratitelji Sarajevo i Željezničar u odličnoj formi.

- Sarajevo je u strašnom pobjedničkom nizu na osnovu kojeg im je samopouzdanje jako visoko, a mi moramo kroz našu igru i pobjede uhvatiti taj neki pobjednički val kakav smo imali u jednom dijelu prvog dijela sezone - istaknuo je Barbarić.

Dodao je kako Zrinjskom na ruku ide to što će Sarajevo i Željezničar u nastavku igrati "na dva kolosijeka" (prvenstvo i kup), dok će se njegova momčad moći maksimalno koncentrirati na ligu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije