CJS Banja Luka

Banjolučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila

cjs banja luka
17.02.2017.
u 12:39

Muškarac iz Banje Luke sumnjiči se da je melverzacijama tijekom registracije vozila oštetio proračune RS-a i BiH za 64.385 KM.

Načelnik Sektora kriminalističe policije CJS Banja Luka Darko Novković rekao je danas na konferenciji za novinare da je protiv osumnjičenog Z.P. (1990.) iz Banje Luke dostavljeno izvješće za krivična djela zlouporaba službenog položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Ovaj savjetnik za osiguranje u jednom poduzeću iz Banje Luke iskoristio je povjerena ovlaštenja da putem prodaje police osiguranja, klijentima završi cijeli postupak registracije vozila, za što je od njih uzimao novac potreban za uplatu svih javnih prihoda, ali ga je zadržao za sebe. 

"Z.P. nije vršio uplatu javnih prihoda, već je uplatnice ovjeravao krivotvorenim pečatima nakon čega je svu potrebnu dokumentaciju za registraciju vozila predavao opunomoćenom radniku agencije za posredovanje, koji je dalje vršio registraciju u CJS Banja Luka", pojasnio je Novković.

Ova krivična djela su otkrivena tijekom akcije "Uplatnica 1“, a izvršena je provjera 452 zahtjeva za produženje registracije vozila u Banjoj Luci i utvrđeno da u 213 zahtjeva nema evidentiranih uplata.

Saslušana su i 74 svjedoka i oduzeta određena dokumentacija, a nastavljaju se provjere mogućih zlouporaba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije