navigacija Crna kronika
CJS Banja Luka

Banjolučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila

Banjolučanin prisvojio novac povjeren za registraciju vozila

Foto:

Muškarac iz Banje Luke sumnjiči se da je melverzacijama tijekom registracije vozila oštetio proračune RS-a i BiH za 64.385 KM.

Načelnik Sektora kriminalističe policije CJS Banja Luka Darko Novković rekao je danas na konferenciji za novinare da je protiv osumnjičenog Z.P. (1990.) iz Banje Luke dostavljeno izvješće za krivična djela zlouporaba službenog položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Ovaj savjetnik za osiguranje u jednom poduzeću iz Banje Luke iskoristio je povjerena ovlaštenja da putem prodaje police osiguranja, klijentima završi cijeli postupak registracije vozila, za što je od njih uzimao novac potreban za uplatu svih javnih prihoda, ali ga je zadržao za sebe. 

"Z.P. nije vršio uplatu javnih prihoda, već je uplatnice ovjeravao krivotvorenim pečatima nakon čega je svu potrebnu dokumentaciju za registraciju vozila predavao opunomoćenom radniku agencije za posredovanje, koji je dalje vršio registraciju u CJS Banja Luka", pojasnio je Novković.

Ova krivična djela su otkrivena tijekom akcije "Uplatnica 1“, a izvršena je provjera 452 zahtjeva za produženje registracije vozila u Banjoj Luci i utvrđeno da u 213 zahtjeva nema evidentiranih uplata.

Saslušana su i 74 svjedoka i oduzeta određena dokumentacija, a nastavljaju se provjere mogućih zlouporaba.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi