Početak suđenja

Balijagić mlađi svjedoku prijetio ubojstvom

25.05.2016.
u 09:00

U Županijskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje Adi Balijagiću, sinu poznatog odbjeglog tuzlanskog odvjetnika Faruka Balijagića, optuženog da je zajedno s ocem nagovarao Eldana Žigovića i Nebojšu Glavaša da ubiju Adnana Maglića, ali i na razbojstvo i bombaški napad na kuću Emine Arnautović, supruge Admira Arnautovića, s kojim su bili u sukobu. Budući da je otac pobjegao u Hrvatsku, čije ima i državljanstvo, njemu će se suditi u Rijeci, gdje su mu već određene mjere zabrane. Adi se, pak, spočitava i da je u pritvoru prijetnjama ugrozio život krunskoga svjedoka Mirze Hatića, inače optuženog za iznudu 150.000 eura od sarajevskog poduzetnika i njegove obitelji.

- Teško tebi kad izađeš iz pritvora, nevine si ljude zavalio, pobit ćemo ti obitelj i tebe, platit ćemo nekome da vas ubije. Zapalit ćemo ti kuću, a tvoj cimer u ćeliji će te izbosti – prijetio je Balijagić mlađi svjedoku. Tužiteljica Šejla Heljić tvrdi da se Ado ranije, lanjskog lipnja, sastao sa Žigovićem i njegovim bratom Mirsadom u Sarajevu, kako bi ga pitao “ima li netko tko bi izranjavao Adnana Maglića”, naglasivši kako bi on nabavio pištolj i za uslugu platio 5000 eura. Maglića je trebalo raniti u nogu i stražnjicu, a ako se bude opirao, i ubiti ga. Žigović je navodno pristao.

- Nakon pristanka, Ado ga je odveo u kuću njegovog oca u Tuzli. Tada mu je Faruk pokazao dvije bombe i veću količinu novca te obećao dati 50.000 KM ako na kuću Emine Arnautović baci bombu. Zaprijetio mu je i da će ga, ako to ne učini, deportirati u Srbiju, odakle je pobjegao, i natovariti mu pritvor. Ado je potom pokazao Žigoviću gdje Maglić živi i u koju džamiju ide. Ado se nakon toga u Ugljeviku sastao s Glavašem kojemu je priznao kako ima problema s Arnautovićem i Maglićem te rekao da ne vjeruje da će Žigović biti sposoban obaviti zadatak, da bi potom Faruk s Glavašom utanačio sve detalje oko napada, kaže tužiteljica.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije