NAJAVA koncerta

Ana Rucner uz orkestar izvodi filmsku glazbu u Mostaru

ana rucner
Foto: Domagoj Biondić
22.05.2015.
u 11:35

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače 28. svibnja postat će velika filmska pozornica. Naime, te večeri će posjetitelji koncerta Ane Rucner moći uživati u izvedbama popularnih skladbi iz poznatih svjetskih filmova. Zajedno s Anom nastupit će i Simfonijski orkestar iz Mostara te bez sumnje oduševiti sve prisutne.

Izvođači će publici glazbom i atraktivnim performansama Ane Rucner dočarati scene iz najpoznatijih filmova kao što su “Pulp Fiction”, “Schindlerova lista”, “Don’t cry for me Argentina”, “Čarobnjak iz Oza” i mnogi drugi. Dirigentsku palicu preuzet će mladi mostarski dirigent Damir Bunoza pod mentorstvom dugogodišnjeg ravnatelja Zagrebačke filharmonije Mostarca Miljenka Puljića.

Ovo je tek početak suradnje Ane i Simfonijskog orkestra iz Mostara jer ponovno će se sresti u Dubrovniku koncem lipnja u sklopu Anina festivala “Ana u gradu” te zajedno odsvirati atraktivan repertoar. - Veliko mi je zadovoljstvo svirati sa Simfonijskim orkestrom iz Mostara. Pripremamo sjajan program i svirat ćemo filmsku glazbu, no iz kojih filmova neka još malo ostane tajna. Simfonijski orkestar uskoro će gostovati i na mom festivalu “Ana u gradu” u Dubrovniku na kojem ćemo ponovno zajedno svirati. Ovo je tek početak naše suradnje kojoj se doista veselim, kao i mostarskoj publici koja me uvijek vrlo toplo i iskreno dočeka - kazala je najpoznatija violočelistica Hrvatske Ana Rucner, inače česta gošća u Mostaru i Hercegovini. Još pamtimo njezine nezaboravne nastupe na “Večernjakovu pečatu” i Etno-festu u Neumu, ali i na drugim prestižnim društvenim događanjima. Ovih dana s bivšim suprugom Vladom Kalemberom snima pjesmu u povodu 300. jubileja Sinjske alke. (OC)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije