Vjerovali ili ne

Američka vojska slučajno je laboratorijima slala antraks

laboratorij
ilustracija
28.05.2015.
u 08:59

Ukupno 26 djelatnika američke vojske podrvrguto je preventivnom liječenju nakon što se saznalo da su možda bili izloženi živom antraksu od kojeg mogu umrjeti

Nakon mogućeg izlaganja živom antraksu četiri djelatnika ministarstva obrane u SAD-u i 22 djelatnika u američkoj zračnoj bazi u Južnoj Koreji podvrgnuto je preventivnom liječenju. Pokusni poligon u Dugwayu u državi Utah, i Kemijsko-biološki centar Edgewood u državi Maryland, pogreškom su slali sumnjive uzorke živog antraksa američkim saveznim, privatnim i akademskim ustanovama u posljednjih 11 mjeseci, javlja CNN. Svi laboratoriji koji su primili sumnjivi otrov istražuju svoje zalihe. Vlasti kažu da nema opasnosti za javnost. Naime, uzorci otrova koji može izazvati smrtonosnu bolest zvanu plućni antraks, moraju biti proglašeni mrtvima prije nego se šalju u laboratorije zbog pokusa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?