SIRIJA

Alep i dalje pod bombama

SIRIJA
FAH
24.09.2016.
u 13:15

Stanovnici pobunjeničkih četvrti Alepa u Siriji sklonili su se u kuće u subotu dok su noć i jutro obilježila pogibeljna bombardiranja sirijske i ruske vojske, po nevladinoj organizaciji.

Sirijski opservatorij za ljudska prava ustanovio je napade ruskog zrakoplovstva i ispuštanje bačvi s eksplozivom iz helikoptera režima Bašara al-Asada drugu noć zaredom nakon što je u četvrtak navečer Damask objavio ofenzivu radi povrata pobunjeničkih četvrti, u opkoljenju vladinih snaga.

Alep je podijeljen između pobunjenika i lojalista od 2012. godine.

Vrlo se malo ljudi usudilo izaći u subotu ujutro, a oni koji jesu bili su u potrazi za hranom.

Najmanje sedam osoba ubijeno je u udaru na četvrt Bustan al-Kasr, u trenutku dok su čekale u redu da kupe jogurt. "Režim snažno udara tu zonu jer želi ljude nagnati da odu u sektore Alepa koje drži vlada", izjavio je Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorija referirajući se na četvrt na liniji bojišnice.

U petak je najmanje 47 civila među kojima sedmero djece, ubijeno u bombardiranjima nečuvena intenziteta, po najnovijim podacima nevladine organizacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?