Najbolji stant vozač BiH

Akrobacije banjalučkog motocikliste u snježnom kamenolomu Manjače

cyyxcf
30.01.2017.
u 18:00

Najbolji stant vozač Bosne i Hercegovine i nekadašnji svjetski prvak Nemanja Mihajlović odlučio sa na nešto što nijedan motociklista nikada prije nije uradio.

Upustio se u avanturu izvođenja akrobacija u zapuštenom kamenolomu u vrletima Manjače gde snijeg sada dostiže visinu i do jedan metar, javlja N1

- Ja sam dobio inspiraciju gledajući vozača Motocrosa Robim Edisona koji je prošle godine vozio motor po vodi uz određene modifikacije po motoru. Tako da sam ja smislio način kako da sportski motor koji nikako nije napravljen za snijeg vozim po dubokom snijegu – ispričao je ovaj mladić.

Patentirao je gume na sportski motor koje će ići po snijegu.

- Pokušao sam izimitirati neku vrstu gusjenice. Na postojećoj izbušenoj gumi sam montirao pločice od metala u obliku slova T napravljene kod tokara. I ispostavilo se kako je to to – rekao je Nemanja.

Sa akrobacijama na dva točka prolazak kroz zavejani napušteni kamenolom nije bio nimalo lak.

- Snijeg je prekrio sve neravnine. Još nisam imao naočale za snijeg sve je bilo bijelo kao smetnja na televizoru. Prvi dio sam vozio relativno sporo, istraživao tu mi je pomogao trag zeca. Kad sam sebi napravio putanju uslijedila je prava vožnja – ispričao je Nemanja.

Nemanja je začetnik stant ili slobodnog akrobatskog stila vožnje motocikla u Bosni i Hercegovini. A, 2014. godine kući je donio i zaltnu medalju sa svjetskog prvenstva održanog u Bugarskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije