Bosanski Novi

Akcija protiv narkomafije u BiH, uhićene tri osobe

policija
Foto: ilustracija
26.09.2016.
u 09:52

Uhićeni su Jasmin Selimagić, rođen 1987. u Prijedoru, nastanjen u Bosanskom Novom, Anđelko Novaković, rođen 1985. u Bosanskoj Krupi, nastanjen u Novom Gradu, te Ganija Kurti, rođen 1969. u Nikšiću, državljanin Crne Gore

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, više desetaka policijskih službenika rano jutros započelo je pretrese i i uhićenja na području općine Bosanski Novi/ Novi Grad, a uhićene su tri osobe među kojima i osumnjičeni organizator i jedan od nositelja narkokriminala u BiH.

Uhićeni Jasmin Selimagić, rođen 1987. u Prijedoru, nastanjen u Bosanskom Novom, Anđelko Novaković, rođen 1985. u Bosanskoj Krupi, nastanjen u Novom Gradu, te Ganija Kurti, rođen 1969. u Nikšiću, državljanin Crne Gore, nalazi se pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH.

Usporedo s uhićenjima izvršen je pretres objekata i vozila koje osumnjičeni koriste, na području Bosanskog Novog.

Iz Tužiteljsva BiH navode da su, u suradnji sa SIPA-om i partnerskim agencijama iz Crne Gore, proveli detaljnu i temeljitu istragu, tijekom koje su prikupljeni dokazi, da su navedeni osumnjičeni sudionici međunarodnog krijumčarenja velikih količina droge "marihuana" i "skunk", s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koju su dalje distribuirali na ilegalnom narkotržištu u sjeverozapadnom dijelu BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Ganija Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora putem kontakata u Crnoj Gori i BiH, koordinirao krijumčarenje  droge u Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o osobi koja je ranije protjerana iz BiH, te je koristeći krivotvorene dokumente, ponovno ilegalno ušla u BiH, gdje je uhićena.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata krijumčarili količine od više kilograma droge, a osumnjičeni Selimagić često je radi nadgledanja droge i njenog transporta boravio u Crnoj Gori.

Nakon izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelji, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljnjim aktivnostima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako je priopćeno je iz SIPA-e, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su, postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, na području Novog Grada, izvršili pretrese na četiri lokacije i uhitili dvije osobe, dok je jedna osoba uhićena na području Sarajeva. Među uhićenim osobama, jedna osoba je državljanin Crne Gore, a druga dva državljani BiH.

Osobe uhićene u današnjoj akciji, sumnjiče se da su počinila krivična djela iz člana 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“ u vezi s članom 195. KZ BiH „Neovlašten promet opojnim drogama“.

Tijekom istražnih aktivnosti u ovom predmetu, policijski službenici SIPA-e, pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu narkotičkih sredstava, a tijekom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto automatsko naoružanje, streljivo, mobilni telefoni kao i drugi predmeti, koji će se koristiti kao dokazi u daljnjem postupku.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, biti predane Tužiteljstvu BiH, na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije