Ivanić:

9. siječnja bio i ostat će nacionalni praznik Republike Srpske

Mladen Ivanić
01.09.2016.
u 18:04

Za člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića 9. siječnja je bio i ostat će nacionalni praznik Republike Srpske, koji taj entitet sasvim sigurno i dalje želi obilježavati.

"Nama je svima stalo da se vratimo politici kompromisa, ali, bogami, to ne mogu samo Srbi, već moraju to shvatiti i predstavnici posebno bošnjačkog naroda, koji treba prestati izazivati stvari do kojih je nama jako stalo i moraju shvatiti da je vrijeme osionosti prošlo, te da ono nikome ništa nije dobro donijelo", izjavio je Ivanić u Beogradu nakon sastanka predstavnika Srba iz BiH s državnim vrhom Srbije.

Ivanić je dodao kako sljedećih dana očekuje složenu situaciju u BiH, dodavši kako se nada da će razum prevladati, što bi rezultiralo time "da Sarajevo prihvati činjenicu da je Srbima stalo do 9. siječnja", javio je Tanjug.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović ponovila je da su odluku o referendumu donijela rukovodstva svih političkih stranaka u tom entitetu, te da je ona donijeta u skupštini, uz izraženu svijest o važnosti održavanja referenduma, zbog čega, kako je navela, "nema nikakvih razloga za bilo kakvu galamu koja se podigla ovih dana oko toga u BiH".

Lider SDS-a Mladen Bosić izrazio je zabrinutost zbog situacije ne samo u BiH, nego i u čitavoj regiji, poručivši da jedino može apelirati na sve sudionike političkog života da zaustave daljnje zaoštravanje koje bi, po njegovim riječima, moglo izmaknuti kontroli i vratiti nas 20 godina unazad.

On je novinarima rekao i da ga trenutno mnoge stvari podsjećaju na 1991. godinu, a upitan vjeruje li u referendum rekao je da s obzirom da u Narodnoj skupštini RS-a nema inicijative za odustajanje, misli kako će referendum biti održan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?