Međunarodna organizacija za migrante:

113 migranata se utopilo uz obale Libije

migranti
ilustracija
03.05.2016.
u 16:49

Četiri  potonuća čamaca koji su prevozili migrante su se dogodila između Libije i Italije u tijeku vikenda, uzrokujući smrt 113 osoba, priopćila je danas Međunarodna organizacija za migrante (IOM).

Zatvaranje Balkanske rute i sporazum između Europske unije i Turske da bi se spriječio priljev migranata preko Grčke su natjerali kandidate za azil da traže obilazni put, opasniji, preko Italije.

Talijanske obalske straže su priopćile da je jedan ribarski brod pokupio 26 migranata iz nemirnog mora uz libijske obale. Druge osobe se smatraju nestale. Preživjeli su rekli IOM-u, koji je precizirao da 84 migranta nedostaju nakon brodoloma dok se 29 utopilo u pokušaju da stignu na obale Sicilije u gumenim čamcima.

“Od petka, izračunali smo da se u četiri brodoloma utopilo 113 ljudi uz obale Libije”, rekao je Joel Millman, glasnogovornik IOM-a.

“Ovo je postala privilegirana ruta. Znamo šta nas čeka sljedećih mjeseci”, dodao je on.

Ukupno, 1.357 migranata je nestalo u moru u četiri prva mjeseca godine prema 1.733 u istom razdoblju prošle godine, objavio je Le Figaro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije