DODIK:

1. ožujka je crni dan za Srbe, Izetbegović i njegovi istomišljenici vrše talibanizaciju

Milorad Dodik
01.03.2017.
u 17:05

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni kako je 1. ožujka provokacija i uvreda, te da taj datum za Srbe nije praznik, niti će ikada biti.

“Za Srbe je to bio crni dan, jer je na Baščaršiji ubijen srpski svat. Crn je dan jer se našao netko da puca na svatove i ubije srpskog svata. Prvi ožujka znači i poruku drugima da moraju prihvatiti majorizaciju i tutorstvo i da je mišljenje samo jedne strane, onako kako oni to žele, točno”, rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentira obilježavanje 1. ožujka koji se u dijelu Federacije BiH slavi kao “Dan nezavisnosti BiH”.

On je naglasio kako upravo zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za reviziju presude po tužbi protiv Srbije najslikovitije govori o tim namjerama.

“Srbi iz tadašnje BiH nisu bili za njeno izdvajanje iz Jugoslavije i srpski narod nije sudjelovao na referendumu o samostalnosti i nezavisnosti BiH održanom 1992. godine, a politički predstavnici srpskog naroda nikada nisu dali niti će dati suglasnost da se 1. ožujka proglasi bilo kakvim danom u BiH”, poručio je predsjednik Srpske.

On je naglasio kako je taj uporni pokušaj nametanja koji dolazi iz Sarajeva dokaz da BiH kao takva ne može egzistirati da opstati.

“Republika Srpska će nastaviti slaviti svoje praznike, ali ne želi da joj netko nameće tuđe, pogotovo ne Bakir Izetbegović i njegovi istomišljenici koji vrše ‘talibanizaciju’ politike u BiH”, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?