Shape the Future

Ministarstvo civilnih poslova BiH pomaže školama u nabavi informacijsko komunikacijske opreme

17.05.2024.
u 11:37

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine obnovilo je Pismo potpore s Microsoft-om kroz programe “Shape the Future” te tako još jednom naglasilo važnost podrške obrazovnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Pismom potpore, nadležnim obrazovnim vlastima u Bosni i Hercegovini, omogućava se popust od 95% na cijenu licence pri kupovini informacijsko komunikacijske opreme.

Korisnici programa mogu biti samo obrazovne ustanove, odnosno osnovne i srednje škole u BiH. Da bi se realizirala nabava IKT opreme, odnosno licenci, kroz “Shape the Future” program, potrebno je:

- Dostaviti zahtjev za Pismom potpore Ministarstvu civilnih poslova BiH, uz specifikaciju opreme i spisak škola gdje će oprema biti isporučena s podatkom o količini.

- Specifikacija opreme koja se nabavlja trebalo bi da bude u skladu sa standardima definiranim u dokumentu „Osnovni tehnički standardi za alate informacijsko komunikacijskih tehnologija u obrazovnim sustavima u Bosni i Hercegovini” izrađenim 2021. godine.

- U tenderskoj dokumentaciji trebalo bi navesti da oprema mora biti isporučena s instaliranim Windows 11 Pro, u skladu sa “Shape the Future” programom Microsofta. Također, potrebno je navesti da se na tender mogu javiti tvrtke koje moraju osigurati servis/održavanje opreme u Bosni i Hercegovini, kao i da naručena oprema mora biti nova i nekorištena.

Nakon provedene tenderske procedure, odabranom poduzeću dostavlja se preslika Pisma potpore, kako bi dobavljač mogao poručiti opremu uz povoljnije uvjete.

U protekle dvije godine, Ministarstvo civilnih poslova BiH je izdalo pisma potpore za kupnju 4.119 licenci na zahtjev UNICEF-a, UNESCO-a, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Unsko-sanske županije i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Sarajevske županije.

Suradnja Ministarstva civilnih poslova BiH i Microsoft-a kroz program “Shape the Future” planira se da traje do 2025. godine, a cilj je pružiti potporu obrazovnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?