Dok se svijet brine zbog Kate Middleton, još jedna europska princeza boluje od teške bolesti

24.04.2024.
u 21:11

U siječnju su se zaredale negativne vijesti u britanskoj kraljevskoj obitelji, no loša sreća pogodila je i norvešku kraljevsku obitelj, točnije princezu, koju također očekuje kraljevsko prijestolje.

Kako su loše vijesti iz Ujedinjenog Kraljevstva obišle čitav svijet, tako se čini da su ostale europske kraljevske obitelji pale u drugi plan. O norveškoj se kraljevskoj obitelji rijetko govori, a mnogi ne znaju da i njihova princeza pati od teške bolesti zbog koje se povukla iz javnosti.

U listopadu 2018. norveška palača objavila je da princeza Mette-Marit, supruga prijestolonasljednika, boluje od rijetkog oblika kronične plućne fibroze, a ona uzrokuje oštećenje pluća karakterizirano otežanim disanjem.

“Princeza će nastaviti sa smanjenim aktivnostima i nije planirala službeni raspored za ovaj tjedan ili tijekom listopadskih praznika”, stajalo je u priopćenju 2018. godine, kada joj je dijagnosticirana autoimuna bolest koja uzrokuje ožiljke na plućnom tkivu, prenosi tportal.

Mette-Marit uvijek je otvoreno govorila o svom zdravlju i utjecaju koji bi ono moglo imati kada njezin suprug sjedne na prijestolje, a ona postane supruga kraljica, čime je njezina iskrenost rijetka među kraljevskim obiteljima.

“Srećom, njezino je stanje relativno stabilno već pet godina, ali mora se nositi s tom situacijom iz dana u dan”, prenose strani mediji.

“Ima puno teških i bolnih stvari u vezi s ovom bolešću, ali u isto vrijeme postoji nešto lijepo jer pronađete sebe. To je prilika da živite malo sporije i otkrijete koje stvari vam daju energiju, a koje je oduzimaju”, istaknula je u razgovoru, u kojem je nastojala podići vidljivost onih koji se suočavaju s kroničnim bolestima te dodala: “Onima koji žive s ovakvim nečim, što se ne vidi, kao u mom slučaju, može biti teško. Jer kad ljudi to ne vide, teže je razumjeti. Naučila sam poštivati ​​one koji su u ovoj situaciji te vidjeti i neku pozitivnu stranu toga i saznati što mogu učiniti unutar svojih ograničenja.”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije