Bradara otvorila konferenciju o digitalnoj transformaciji i umjetnoj inteligenciji MoStart

24.04.2024.
u 20:22

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara svečano je otvorila drugo izdanje Međunarodne konferencije MoStart u dvorani "Sokrat" Sveučilišta u Mostaru. Ovaj važan događaj, koji se fokusira na digitalnu transformaciju u obrazovanju i primjene umjetne inteligencije, održava se do 26. travnja 2024. godine.

Konferencija MoStart namijenjena je stručnjacima iz područja umjetne inteligencije i njenih primjena u obrazovanju, s ciljem poticanja kontinuiranog učenja i jačanja kompetencija sudionika iz osnovnih i srednjih škola. Tijekom otvorenja, skupu su se obratili brojni ugledni  govornici, uključujući Rektora Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zorana Tomića, prof. dr. sc. Tomislava Volarića, Pomoćnika rektora za IT i inovacije, Hrvoja Puljiza, ravnatelja CARNET-a, te Paula Rousea, GÉANT Chief Community Relations Officera.
"Upravo je akademska zajednica najpozvanija raspravljati o budućnosti, pa tako i o digitalnoj transformacij" naglasila je Bradara. "Nažalost, BiH u ovom procesu kasni, stoga me posebno raduju zaključci ove konferencije na temu digitalnih asistenata i asistivne tehnologije, koji mogu imati veliki odjek u našem obrazovnom sustavu i društvu."


Konferencija MoStart, uz edukativne i znanstvene radionice, uključuje i IT sekciju s vodećim regionalnim stručnjacima u tehnologijama. Fokus je na razvoju softvera i aktualnim izazovima, što sudionicima omogućuje razmjenu iskustava i širenje profesionalnih mreža. Ovaj skup ne samo da obrazuje i povezuje, već i potiče primjenu digitalnih inovacija, postavljajući temelje za
budući tehnološki napredak u regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije