početna cijena 400 tisuća funti

Na dražbi Claptonova gitara na kojoj je skladao "Wonderful Tonight"

15.05.2024.
u 09:40

Akustična gitara koju je Eric Clapton upotrijebio za skladanje hit balade "Wonderful Tonight" idući mjesec ide na dražbu s početnom cijenom do 400 tisuća funti.

Među razlikovnim znakovima na gitari koje navodi aukcijska kuća Bonhams su tragovi Claptonovih cigareta na glavi gitare, ispod žica.

Clapton je instrument nabavio sredinom 1970-tih, a koristio ga je za skladanje pjesama, uključivo i za hit iz 1977. o modelu Pattie Boyd.

Po rokerskoj legendi, skladao je "Wonderful Tonight" dok ju je čekao da se spremi za izlazak.

Akustična gitara Martin 000-28 također ima naljepnicu sa strane na kojoj stoji "She's in Love with a Rodeo Man", što je referenca na hit koji je izvodio country pjevač Don Williams.

Clapton je prodao gitaru na humanitarnoj aukciji 1999.

Ponovno će se naći na prodaji na Bonhamsovoj dražbi "Rock, Pop & Film" u prodajnom salonu u Londonu 12. lipnja, s procijenjenom cijenom između 300 i 400 tisuća funti.

Tamo će se moći razgledati od 9. do 11. lipnja.

"Clapton je... jedan od najvećih živućih gitarista svih vremena i zato je imati gitaru koja je iz tako ključnog razdoblja u njegovoj karijeri i povezana s tako ključnom pjesmom prilika koja se pruža jednom u životu", rekla je Claire Tole-Moir, šefica Bonhamsovog odjela za popularnu kulturu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije