MOSTAR

'Čelične magnolije' Ane Grigorović u utorak u Kosači

13.05.2024.
u 13:02

Predstava Narodnog pozorišta RS-a iz Banje Luke "Čelične magnolije" u režiji Ane Grigorović bit će izvedena pred mostarskom publikom u utorak, 14. svibnja, u 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Ženski razgovori u frizerskom salonu: naizgled - situacija bez previše potencijala za ozbiljnu kazališnu predstavu. Međutim, baš ovih šest žena koje bi mogle pripadati bilo kojoj sredini i vremenu, drže nam, kroz svoje četiri subote u salonu, lekciju o solidarnosti... - kaže, među ostalim, Ana Grigorović, redateljica Čeličnih magnolija.

U predstavi, koja je dio kazališnoga programa Mostarskoga proljeća 2024. - 26. Dana Matice hrvatske, igraju: Snježana Mišić, Božana Kukilo, Dragana Marić, Dana Poletan, Slađana Zrnić i Vedrana Mačković. Scenografiju potpisuje Marko Bilbija, a kostimografiju Ivana Ristić.

"Jedna majka obuzeta brigom za kćer, jedna kći željna da, unatoč preprekama, i sama postane majka, dvije najbolje prijateljice, usamljena vlasnica salona i njezina izgubljena pomoćnica, nalaze se u svom malenom prostoru slobode, pred važne životne događaje. Pripremajući frizure za sredinu koja od njih očekuje da budu lijepe i pitome poput cvijeta magnolije, ove se žene međusobno osnažuju, podržavaju i grade prijateljstva koja ih čine izdržljivim, poput čelika. Taj suptilni paradoks zadan u naslovu drame, predstavlja jezgro ove predstave…", stoji u najavi predstave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije