POSTIZBORNE KRIŽALJKE U HRVATSKOJ

Domovinski pokret odlučio: Njihov kandidat za ministra gospodarstva je Ante Šušnjar

Patrik Macek/PIXSELL
14.05.2024.
u 17:57

- Odabrali smo resor gospodarstva, rekao je Penava, jer tu imamo puno toga za reći i osobno sam bio za to da taj resor preuzme zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić

Domovinski pokret predložio je za novog ministra gospodarstva Hrvatske Antu Šušnjara, odvjetnika u odvjetničkom društvu Potočnjak i Šušnjar iz Zagreba, neslužbeno doznaje Večernji list iz krugova bliskih pregovaračima. Potpresjednik DP Mario Radić ranije je na njega prenio upravljačka prava nad svojim tvrtkama.

Šušnjar je inače član predsjedništva Domovinskog pokreta i Suda časti DP-a.

Dogovor oko resora

 

Podsjećamo, nakon što je došlo do dogovora između DP-a I HDZ-a objavljeno je kako je jedan od resora koji će pripasti DP-ovom čovjeku upravu Ministarstvo gospodarstva.

- Odabrali smo resor gospodarstva, rekao je Penava, jer tu imamo puno toga za reći i osobno sam bio za to da taj resor preuzme zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić iako on to nije bio voljan jer upravlja određenim strukturama u jakim gospodarskim subjektima.

- Tom resoru su potrebni određeni iskoraci i relaksacija, jer se nalazi u grču i stalo nam je do suverenosti kako u proizvodnji hrane tako i u energetskom smislu. Kroz kvotu DP-a imamo utjecaj na cjelokupan program Vlade sukladno snazi i kroz kadrove na resore u kojima nećemo imati čelnog čovjeka, istaknuo je tada Penava.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?